Tunnemaalausta, terapiaa... minulleko?

Luova ilmaisu tekee hyvää kaikille. Se korvaa sanat ja avaa tilaa keskustelulle. Luovuus- ja tunnemaalaus sopii kiireiselle puurtajalle, haastavassa vaiheessa elävälle, kuin myös yllättäviä tai vaikeita elämäntilanteita pohtivalle. Taiteilun voi toteuttaa myös rennosti tutulla porukalla, nauttien yhdessäolosta ja vaikkapa lasillisesta viiniä.

Tunnemaalaus on keino etsiä ja löytää uusia näkökulmia tähän hetkeen tai menneisyyden tapahtumiin. Piirroksia tai maalauksia ei kukaan muu voi tulkita kuin kuvan tekijä itse. Ryhmässä kaikki maalaukset toimivat peileinä, joiden avulla saattaa oivaltaa yllättäviäkin asioita omasta elämästään.

Maalatessa tavoitteena ei ole visuaalisesti kaunis kuva. Tärkeintä on lopputulokseen johtanut prosessi ja se, miltä työn tekeminen tuntui, millaisia tuntemuksia se herätti tai mitä alitajunta on piilottanut kuvaan, kun sitä tutkitaan tarkemmin maalaushetken päätteeksi. Parhaimmillaan luova matka auttaa löytämään, oivaltamaan ja auttamaan. 

Mikä parasta, osallistumiseen ei vaadita minkäänlaista taiteellista lahjakkuutta, me kaikki osaamme. Juuri tämän vuoksi uskallan taata, että kokemus on jokaiselle osallistujalle antoisa.

Mitä tunnemaalausryhmässä tehdään?

Tunnemaalaushetkien rakenne perustuu tunnetaideterapian työtapoihin. Aloitamme tutustumishetkellä, sen jälkeen valitsemme aiheen ja virittäydymme hiljentymisen, mielikuvamatkan, musiikin tms. avulla maalaamaan. Töiden valmistuttua keskustelemme tuntemuksista ja lopputuloksista. Kukin osallistuja päättää itse, kuinka avoimesti tai monisanaisesti haluaa kertoa ajatuksistaan, ketään ei pakoteta. Ohjaaja on mukana kaikissa työvaiheissa ja huolehtii siitä, että tunnelma on luottamuksellinen ja miellyttävä kaikille.

Järjestäisitkö viihdyttävän yhdessäolon hetken työ- tai kaveriporukalle?

Luovan maalaamisen löytöretkestä voi nauttia myös kepeästi, antoisana yhdessäolon hetkenä ja uutena kokemuksena. Se sopii mainiosti kaveriporukalle, työpaikan virkistysiltapäivään, polttareihin, syntymäpäivälahjaksi tai pariskunnille tuoreeksi tavaksi tutustua paremmin toisiinsa. Ota yhteyttä ja kysy lisää, suunnitellaan juuri teille sopivin sisältö.

Yksilöterapia

Yksilöterapiassa voit keskustella asioitasi vain ohjaajan kanssa. Tavoitteena on itse oivaltaa, mistä ongelmat johtuvat. Terapeutti toimii tukena, jonka kanssa voi vapaasti käydä lävitse tunteija ja ajatuksia. Kolmen kerran tunnemaalaus toimii parhaiten. Älä epäröi ottaa yhteyttä, jos pohdit tunnemaalauksen ja taideterapian sopimista juuri sinulle. 

Hinnat

Yksilöterpia, joka sisältää kolme maalauskertaa (3 kertaa 60 minuuttia), hinta yhteensä 195 euroa.

Yksilöterapia, joka sisältää yhden maalauskerran (1 x 60 minuuttia) 70 euroa.

Ryhmähinta sovitaan tapauskohtaisesti.

HUOM! Maaliskuun aikana on mahdollista tutustua tunnetaideterapiaan: 1,5 tuntia 49 euroa.

 

 

 

Maalit ovat myrkyttömiä, joten työskentely paljain käsin pensseleittä on turvallista.

Palautteita osallistujilta:

"Tämä maalaus on selkeästi asia, joka vapauttaa puhdasta alkuenergiaa ja saa näkemään omat voivavaransa aivan uusin silmin."

”Minulle jäi siitä sunnuntaista todella hyvä mieli. Se heijastu seuraavaan yöhön niin että näin pitkästä aikaa miehestäni ja minusta unta. Me oltiin oman ikäisiä mutta lapset oli pieniä. Aamulla mua nauratti. Se oli jollain tavalla hassu uni. ”

”Tämäpä oli hieno kokemus. Nyt uskon todella taiteen parantavaan ja puhdistavaan vaikutukseen. Ilta antoi enemmän kuin uskalsin odottaa, minä taidan olla alttiina voimakkaille tunteille. ”

"Tunnelma oli ihana ja tila juuri sopiva tällaiseen tekemiseen.”

” Vetäjä oli juuri oikealla tavalla lempeä ja asiantunteva sekä itseään likoon laittava. Fiilis oli hyvä sekä terapian aikana että sen jälkeen. Terapian jälkeisenä viikkona ideoita tuntui syntyvän aikaisempaa tiuhempaan tahtiin, ja energiaa oli selvästi enemmän kuin aikaisempina viikkoina.”

”Kiitos tosi ajatuksia herättelevästä maalaushetkestämme. Emme ystäväni kanssa enää paljoakaan puhuneet yhdessä töistä, mutta itsekseni mietin vielä kovasti. Uniini en muista niitä tuoneeni. Huomasin kuinka kiukkuinen ja sekava mieleni onkaan tällä hetkellä. Ja kuinka se tulevaisuus-kuva  toiveena kuvasteli harmoniaa, leikkisyyttä ja keveyttä - asioita , joita niin kaipaan raskasmielisyyteni vastapariksi. Sitä kohti on hyvä tavoitella!”

”Terapiahetki oli ilmeisestikin antoisa, sillä puhtia ja mielen virkeyttä on riittänyt siitä lähtien. Omaa ja muidenkin töitä on tullut ajateltua vielä jälkeenkinpäin ja UUSIA IDEOITA ON SYNTYNYT – lähinnä omaa historiaa purkamaan ja työstämään.”

”Kiitos sinulle. Olet kuunteleva, empaattinen ja viisas ohjaaja. Tuli luottavainen olo - kuuntelit ja katsoit holhoamatta.”

 

Tämänhetkinen tunnetila.